PRIMAVERA

dimarts, 27 de febrer del 2018

PRIMERA NAU LOGÍSTICA LEED

 

Arriba la primera nau logística amb certificació LEED al món

 El segell ha permès reduir més d'un 50% l'ús d'aigua i el consum d'energia

 DDG El primer centre logístic amb certificació LEED del món ja és una realitat. Es tracta d'una nau situada a la localitat de Cabanillas del Campo (Guadalajara), que ha aconseguit reduir el consum d'energia en un 50,2% en relació a altres instal·lacions estàndards de les mateixes característiques. Aquest fet posiciona les instal·lacions de Guadalajara com unes de les més eficients a nivell energètic. I Girona ha tingut un pes important en aquest projecte. La consultoria de sostenibilitat amb seu a Girona Green Building Management ha estat l'encarregada de gestionar el segell de sostenibilitat LEED v.4 de la tipologia BD+C: Warehouse and Distribution centers que ha rebut la instal·lació.

Aquesta tipologia és l'última certificació del segell nord-americà destinada a magatzems i centres de distribució, i es duu a terme des de la fase de disseny i durant tot el procés de construcció. Des de l'inici del projecte, l'empresa propietària de la finca va plantejar l'obra incloent la certificació LEED per tal de garantir l'aplicació d'estratègies sostenibles durant el procés de construcció i maximitzar el nivell de sostenibilitat de la nau durant la seva fase d'ús.
De les diverses categories d'avaluació que preveu la certificació, la nau ha obtingut la màxima puntuació en l'apartat d'energia. El rigorós disseny i el càlcul amb ventilació natural i principis bioclimàtics de la part corresponent al magatzem i als molls de càrrega han estat alguns dels factors que han permès obtenir el màxim resultat.
La nau també ha assolit una de les millors puntuacions en qüestions referents a l'ús de l'aigua. Pel que fa al consum de l'aigua, l'obra ha aconseguit un estalvi del 50,66% en relació amb altres naus estàndard.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada