PRIMAVERA

divendres, 14 de maig del 2010

IGUALTAT


Cuidat molt de fer plorar una dona, doncs Deu conta las sevas llàgrimas.
La dona va ser feta de la costella del home, no dels peus , perque l'aixafessin,
no del cap per ser superior, sino del costat per ser igual...de sota el braç per
ser protegida, i del costat del cor per ser estimada.

IGUALTAT una paraula moltes vegades oblidada, fins i tot per les propias dones
que acceptem sense dir res el "machisma" dels homes, creient-nos inferiors.
Som diferents si, el nostra cos te diferents formes, força, pensaments,etc...Peró som persones
i com a tals, mereixem el respecta de TOTS els altres, ser dona no es igual a ser
inferior, al contrari a vegades, podria ser sinónim de superiritat, peró llavors
les "machistes" forem nosaltres, i no es tracta d'aixó, es tracta d'igualtat. Respectar-nos mutuament i complementar-nos amb las nostras diferencias ben acceptades.

3 comentaris:

  1. Si ens ficsem en els altres regnes de la Naturalesa veurem que les diferents funcions entre sexes(masculí-femení)son evidents i sovint mol més equilibrades que en l'humà.
    Som els éssers humans els que ens allunyem d'aquestes lleis naturals i en paguem les consequències. Som un regne de la Naturalesa i existeixen unes lleis naturals que quant les transgredim o hi anem en contra, tard o dora en paguem les consequències.
    Les diferencies que se'n anat creant entre home i dona en les diferents cultures que en aparegut al llarg dels segles, son la conseqüència del desenvolupament de la ment especialment dels homes durant moltes generacions. La cultura i tradicions que hem heretat la portem mol arrelada i ens costarà mol de canviar.
    La ment desenvolupada dona poder i actúa per damunt del especte emotiu natural de la dona que encara no ha desenvolupat suficientment la seva ment i no es capaç de descidir per si mateixa.
    Les dones per naturalesa i en general, acostumem a ser tendres, sommiadores, romàntiques i porten en els seus gens l'instint maternal i protector. Aquesta actitud és el pol oposat d'una ment que analitza, separa i domina. La dona actúa amb el cor i l'home amb la ment. El dia que les dues parts desenvolupin el seu pol oposat, es complementaran i neixerà de forma natural la igualtat.
    Actualment en els països desenvolupats les dones tenim mol més accés a la cultura, i la capacitat mental es va equilibrant amb la de l'home donant com a resultat la lluita pel domini o, per no deixar-se dominar. O dit d'altre manera: Tenim la necessitat de sentir-nos lliures, mirar cara a cara a l'altre i conviure com Persones que comparteixen de igual a igual els mateixos drets i les mateixes responsabilitats.
    Jo també crec com tu M. Carme que el respecte és mol important per poder conviure en harmonia d'igualtat. Penso però, que en tots els conflictes hem de ser neutrals si volem entendre i trobar la sol·lució. Si fossim capaços de respectar la llibertat dels altres donant-los la mateixa llibertat que volem per nosaltres i no els volguéssim canviar constantment,les relacions anirien mol millor.
    No oblidem que en el passat llunyà regia el matriarcat i la posició dominant llavors era la de la dona per damunt de l'home. Tan si fem comparacions a gran escala com si ens centrem en la propia vida, els cicles es van alternant. És així com, habent conegut el que significa dominar i el ser dominat, es pot arribar al equilibri i trobar el punt mig d'igualtat.
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  2. La igualtat es prodüirá qun desemvolumpen home i dona, els dos pols o blocs interiorment. El mascuí i el femení. D'aquesta manera actuarem més lliurament i serem autosuficients en tots els aspectes. Aleshores no aniren tan embogits buscant la part que ens falta.


    Una abraçada.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Qué linda reflexion, saber cuál es nuestro lugar es el punto de partida, ni arriba ni abajo, sino JUNTO, Te mando un gran saludo.

    ResponElimina