PRIMAVERA

diumenge, 27 de febrer del 2011

DE CAIXA A BANC


Degut a la cris, tot està de volta i mitja, canvis per tot arreu. Peró, son aquests canvis els necessaris?, no ho sé.

Ara els hi toca a les caixes d'estalvis. Es volen caixes amb solvencia, sensa deutes, aixó esta bé, peró cal convertir-les en bancs?. Al convertir-se en bancs deixen de ser una societat de clients per convertir-se en propietat privada.

Funcionaran millor si en lloc de caixes tenim bancs?. Es deixeran més prestecs al qui ho necessiti i els pugui pagar?. O només hi haurà prestecs pels rics?, i les obres socials, qui les farà?, perque els bancs no.

Diuen que la "CAIXA" va neixer per culpa de una crisi, al principi del segle passat, i ara una altra crisi acaba amb ella. Jo crec que es el govern el que acaba amb ella , que per alguna raó no esta al costat del poble, sino dels rics, a ón sino ens porta tanta privatització.

Com es continui complicant la cosa, ja veig com alguns, haurem de tornar a guardar els diners sota les rajoles, com feien els nostres avantpassats.

2 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tu M. Carme.
    M'ha fet riure el teu últim comentari, perquè jo ahir vaig dir el mateix que dius tu en que potser seria millor i més segur guardar els dines sota una rajola o dins del matalàs...
    Si totes les persones que hi tenim diners a caixes i bancs, ens posessim d'acord a treure'ls, veuries com canvien les coses i en comptes de seguir practicant la usura, començarien a donar uns beneficis més justos.
    Potser ens hauriem de plantejar ingressar els nostres estalvis en una Banca Ètica, on les coses estan molt més clares i cosa molt important, els diners no son invertits en armaments i altres negossis que desconeixem...
    Una forta abraçada
    Marta

    ResponElimina
  2. Tot això de bancs i caixes és totalment absurd.
    S'han pssat molt.
    No sabem si aquest pas serà bo o no, però el cas és que n'hi han hagut masses des de fa molts i molts anys, com si fossin els reis, el centre de la creació.
    En els bancs sempre s'ha de preguntar perquè faràn servir els nostres diners, per així poder discernir si volem que ens els gestionin o no. Estem mot d'acord amb el que diu la Marta, la banca ética...Encara estem massa adormits en aquest aspecte, però és hora de començar a veure les coses clares. No podem criticar-ho tot, nosaltres hi hem de posar de la nostra part, és la nostra obligació tenir un cambi d'actitud per no permetre situacions fradulentes del que també en som participants i responsables només per tenir interessos alts en benefici.
    No podem anar en contra de les guerres i els abusos, quan nosaltres a nivell personal també fem el que fem encara que amaguem el cap sota l'ala.
    L'egoïsme és per tots...
    Empresses i pobles, cada un al seu nivell.



    Una abraçada.

    ResponElimina