PRIMAVERA

dimarts, 31 de maig del 2011

EL FUTUR



En els propers 30 anys, el paissatge de les ciutats canviarà, gràcies a les "agrotorres"que portaràn els horts, les aus de corral, les vaques i potser també les "piscifactories" als gratacels. L'idea la va tenir el professor Dickson Despommier al 1999, professor de Salut Pública i del mediambient de la universitat de Columbia, a Nueva York, convençut de que aquesta manera d'explotació ajudarà a combatre el canvi climàtic. El sistema pensat per Depommier, permet cultivar els aliments molt a prop d'on son consumits, aixó redueix les emissions dels cotxes de transport, així com la pol.lució generada per la maquinaria agrícola ( tractors, segadores....)a més evitarà que el creixament de la població, es converteixi en un problema.
Per fer créixer les plantes, es farà servir " la Hiroponia" un mètode de cultiu que fa servir minerals en lloc de terra, i que permeterà reduir en un 70% el consum mundial d'aigua. De millorar la qualitat de reg s'en faràn càrreg els musclos zebra, autèntics depuradors naturals. Tampoc seràn necessaris els herbicidas, pesticides o fertilitzants, i si amb aixó no en tenim prou, Despommier diu que el cas (molt segur) de l'augment de monsons i huracans força violents, als cultius no els passarà rés.
Per poder fer aquest projecte realitat, s'hauràn de construir edificis sostenibles que funcionin amb energia solar i eólica. Tindràn la forma de grans invernaders, amb 30 o més pisos d'alçada. Les seves teulades de plàstic ETFE (copolimero de etileno-tetrafluoretileno) protegiran de la calor, la corrossió i els rajos ultraviolats. Damunt d'aquest panells transparents s'hi posarà una capa d'óxid de titani, que capturarà la contaminació i farà lliscar la pluja.
Si aixó es duu a terme, aquestes megagranges podrien alimentar 50.000 persones. I també proveir-les d'aigua, aconsseguida per "evapotranspiració", es a dir, agafant i embotellant el vapor d'aigua que les plantes alliberen a l'atmòsfera després de pendre els nutrients de la savia per les arrels.

( Muy Interesante)

US HO IMAGINEU?

3 comentaris:

  1. Tot és un somni que potser algun dia es farà realitat.Tal com ho diu Despommier podria ser una gran sol.lució per tenir una major qualitat de vida.
    En principi és una idea revolucionària.
    Però, ens sabrem adaptar a aquesta forma de viure tancats en un gratacels? . Si això arriba a ser possible crec que la mentalitat dels humans ha de canviar molt, i també la seva constitució física.
    No sabem que ens te reservat el futur, però el que si que ens podem permetre, és el plaer d'imaginar un món millor.
    Una abraçada
    Marta

    ResponElimina
  2. Si Marta, jo també ho veig una mica difícil, peró com tu dius, qui sap que ens portarà el futur? a més per somiar encara no fan pagar, i canviar ho hem de fer poc o molt, perqué no moltíssim?
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Molt interessant.
    Un gran projecte a ser possible en el temps.





    Una abraçada

    ResponElimina