PRIMAVERA

divendres, 9 de setembre del 2011


Tots sabem que estem de canvis, tothom retalla, els ajuntaments, el gobern de l'estat, la Generalitat. Nosaltres sensa saber com acabarà tot plegat, anem d'un lloc a l'altra protestant, encara que ningú ens escolti.
Un dia d'aquests per la rádio parlaven dels canvis en sanitat, l'entrevistat (del que no recordo el nom), contestant a les preguntes que li feia el periodista, deia que ningú es quedaria sensa assistencia, encara que en un lloc els treguessin el servei d'urgencia o limitessin la quantitat d'ambulancies. Serien atessos en un altre lloc. Del que no parlaba, era del retard en arribar les ambulancies, o en el que pot significar (segons l'urgencia) se atès mitja hora més tard.Em vaig quedar amb les ganes de preguntar-li al senyor, si ell feia servir l'assistencia sanitaria de la seguretat social, o la privada. Com que segurament va al aprivada, o va a visitar-se demanan-li el favor a un amic o company, es de lógica pensar que tant li fa, com siguin atessos els demés.
També es cert que a vegades s'omple el servei d'urgencies d'un hospital amb coses que podrien haver estat curades en els Caps d'atenció primaria. O que alguna enfermera llesta regala gels i cremas al qui en vulgui, perque al hospital ni ha molt de tot aixó. I aquestes coses que en principi pensem que son en el nostra benefici a la llarga s'acaben pagan, i moltes vegades paga el just pel pecador.
De moment ens quedem mirant tot el que passa i dessitjan que els passos enrera, siguin només els necessaris per anar endevant amb més força i millor que avans.

4 comentaris:

  1. Estem indefensos i presoners de cara una societat freda i plena de manipulacions.
    El canvi com sempre vé del nostre interior amb la fortalesa necessària per dir No al que és elemental i actuant amb més austeritat per una digna llibertat.




    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb el teu comentari Maria Carme.
    Vivim dins d'un caos que hem anat creant entre totes las nacions al no tenir en compte el que a cada moment era més necessari fer o canviar.
    També crec que l'estat actual de l'economia no es pot sol.lucionar amb els mètodes que s'utilitzen . Cal anar als orígens i al fons de les coses per poder reconèixer els errors comesos i canviar.
    La societats ens hem format amb bases equivocades. Hem donat massa valor al benestar pròpi sense tenir gens en compte a la resta del món i com que les consequències sempre venen tard o d'hora, ara el desconcert és tan gran que els gobernants no saben com fer-so per recuperar el poder econòmic que en deixat en mans d'uns pocs i que son els que controlen el món.
    Esperem que la crisi serveixi per canviar la forma de viure i puguem construir entre tots un món més just per tot-hom.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Olga i Carles
    Moltes gràcies per les vostres paraules i si em de ser molt valents.

    ResponElimina
  4. Marta, tens tota la raó. Ningú no sap que fer amb la crisi que te entre mans. El que espero es que encara que sigui a poc a poc siguem capassos de fer els passos necessaris per enar endevant.
    Una abraçada.

    ResponElimina