PRIMAVERA

dilluns, 11 de setembre del 2017

CASA AUTOSUFICIENT

 

Lifehaus; la casa autosuficient zero emisions, de baix cost a base de materials naturals i reciclats. 

Els problemes de gestió de residus i de pressió de la construcció a països com el Líban estan darrere del diseny de Lifehouse, un nou prototip de vivenda que recupera tècniques de construcció ancestrals i que utilitza materials naturals i reciclats per crear una casa amb zero emissions. Aquesta proposta pretén oferir una alternativa sostenible i de baix cost que ajudi a pal·liar el problema de l'accés a la vivenda dels països subdesenvolupats. 

La idea de crear aquest prototip va sorgir el 2014 de la mà de l'arquitecte libanès Nizar Haddad i de la periodista australiana especialitzada en medi ambient Nadine Mazloum, des d'aleshores ambdós han dedicat els seus esforços a impulsar aquest nou model de vivenda, amb la seva primera prova experimental a la localitat libanesa de Baskinta.

Amb un concepte de fons molt clar, que gira entorn a l'autosuficiència, la reducció de les marques del carboni i un cost el més reduït possible. El disseny correspon a una vivenda de 160 metres quadrats. Aquesta superficie té un estudi amb sala d'estar, entresòl, terrassa, hivernacle i una habitació tècnica.

Per donar forma a la construcció s'utilitza diferents tipus de materials. Una part fonamental es basa en materials locals de baix consum energètic com l'argila, la roca, la pedra calcària, el cànem, la canya, o el fenc. Respecte als materials amb un consum d'energia mitjà, els impulsors opten pel ciment quan en la zona on es vol construir no hi ha disponibilitat de fusta o bambú per les teulades. Llandes reutilitzades, empolles de vidre o llaunes d'alumini se sumen a la llista de materials que donen forma a Lifehouse.

Font original: http://ecoinventos.com/lifehaus/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada