PRIMAVERA

dilluns, 24 d’agost del 2009

La pena de mort


Cap ésser humà té dret a disposar de la vida d'un altra ésser humà.Peró de vegades,quan una persona és dolenta de debó, quan fa mal nomès per fer mal sensa cap justificació(drogues,malalties mentals....)jo crec que es mereix la pena de mort.
Estic llegint un llibre a ón els grans rics es consideren amb dret a provocar guerres i causar milions de morts. es mereixen la pena de mort?, si es aixi perquè no tan sols no els condemnem a presó, si no que els deixem que continuin fent de les seves.Aquestes grans empreses nomès volen diner i no els importa gens el que els passi als altres.
Hi ha un mineral,que els treballadors cobren 1 euro al dia per treure-l d'enmig d'un pilot de terra, i aquesta terra es treu d'unes petites mines que tot sovint s'enfonsen, matant al petit miner que hi ha dins, doncs com que els forats són petits per els homes,i fan entrar nens, aquests nens cobren 20 cts. al dia, i s'en moren de 5 a 7 al mes. Aquest mineral al mercat val moltissim ja que es fa servir entre d'altres coses per fer( telefons móbils, reproductors de DVD,cónsoles de videojocs.....). Es evident que el qui comercia aquest mineral d'aquesta manera, es mereix un bon càstig, peró, i nosaltres els consomidors,quina part de culpa tenim? si no compressim mòbils o videojocs aquest empresari no compraria aquest material, peró segurament faria una altra cosa tan o mès dolenta per guanyar diner.Creiem que es just que perquè nosaltres visquem bé, hagin de morir gen a l'Afica?.Creiem que es just que ens queixem a vegades sense motiu, quan d'altes donen la vida per nosaltres?. A ón es la justicia quan nosaltres no fem res per arreglar aixó?, mereixem també la pena de mort?.

4 comentaris:

  1. Aquèsta és una questió que ens recorda la crueltat general que sempre ha existit en el món.
    La lluita entre el bé i el mal sempre ha existit.
    El materialisme, i tot l'egoïsme que comporta l'afany de poder en qualsevol sector de la societat, fa que el mal es manifesti en forma de crueltat,odis i indiferència envers la recta conducta, la ètica i la moral.
    Vivim una època summament materialista i estem patin les consequències.
    Quina sol·lució hi podem trobar?
    Com podem acabar de forma radical amb tot aquest desordre mundial? Jo no crec que la pena de mort sigui la sol·lució, encara que la mereixin els que fan el mal. Actuar així sería revenja i crueltat de part nostre.
    Penso que en tot hi ha una causa primera i que encara que sigui mol llunyana en el temps existeix.
    És mol difícil de poder canviar tot el que va malament al món, l'única sol·lució que hi veig és fer tot el possible de part nostre per donar bon exemple i difondre fins allà on poguem, la bona voluntat i les correctes relacions, començant per la família i els més propers a nosaltres.
    Una forta abraçada M Carme.

    ResponElimina
  2. La pena de mort, la trobem injusta per principi, per mantenir la seva cualitat de irreversible. Cal pensar amb tots els que han estat ajustíciats injustament al llarg de la històtia com en l'actualitat.
    Mirant els resultats del que la promocionen i l'apliquen és pot afirmar amb rotunditat, que al final els seus objectius no és cumpleixen, i sort n'hi ha!!!
    Nosaltres formem part d'una societat terriblement ínjusta i cruel, i deixant apart la nostra partícipació i el nostre mutísme, trobem que dormim molt placidament.
    A dins de cada un, rau el problema social, ja que la societat és una suma de comportaments individuals i moltes vegades irracionals.
    Cal recordar que la pena de mort els romans l'aplicaven amb extrema generositat, en podíen crucifícar 1.000 cada dia, d'entre ells Jesús. Tot per el poder del ímperi, però l'ímperi s'ensorrà i la pena capital no els hi va servir per res.
    Actualment hi ha massa llocs al nostre planeta que l'apliquen, i Ammnistia internacional no és cansa de denúnciar.

    ResponElimina
  3. Gràcies Marta.

    Efectivament jo tampoc crec, que la pena de mort sigui una solució als problemes, sino més aviat una reacció ràpida, a greus injusticies i davant la impotencia d'una solució,per la maldat i avaricia de les persones que fan coses, per les que no trobem explicacions logiques i racionals.
    De totes maneres, quant a empreses es refereix, és com a l'ETA, en treuen un i en surt un altre, sempre hi ha algú disposat a dirigir el negoci, encara que sigui il.legal.

    ResponElimina
  4. Gràcies Olga i Carles

    Hi estic d'acord, la pena de mort s'ha aplicat molt injustament en el passat, i la major part de les vegades per treure del mig, a una persona que feia nosa per a coseguir un profit individual, politic, o senzillament per expressar els pensaments. Quan jo parlo de pena de mort literalment em refereixo a persones em tanta maldat, que la seva mort, seria realment un bé per la societat. Quan parlo de la pena de mort en metàfora, em refereixo a quina es la nostra part d'implicació en algunes de les coses, que passen a la societat i en que la responsabilitat es conjunta. Per altra banda quin dret tenim a jutjar els altres?.

    ResponElimina