PRIMAVERA

dimecres, 11 d’abril del 2012

CIVISME


De vegades tenim oportunitats que no havíem pensat mai que fossin possibles. Jo he tingut una d'aquestes oportunitas. La de poder viatjar a un país desconnegut i omplir-me dels costums d'un altre lloc.
Quan vas a un lloc desconnegut sempre hi ha coses que t'agraden i d'altres que no tant. He vist coses molt boniques, però en aquest escrit em voldria centrar en l'educació. El civisme, una bonica paraula que aquí a casa nostra moltes vegades ens la passem pel forro, és a dir no en fem cas ( ja ho arranjaran els altres, per això paguem impostos,etc. ) són algunes de les frases que surten de la nostra boca fugint de les nostres responsabilitats. Parlaré d'una cosa molt senzilla i molt necessaria: lavabos. Tots els lavabos que hem visitat menys un, fossin públics o privats tenien: amplada per moures tranquil·lament sense donar-se cops a les parets, penjadors, pestells per tancar les portes, paper, portes i parets lliures de les pintades que tan sols embruten... Potser n'hauríem d'aprendre una mica. Quan trobem uns lavabos, nets i polits i amb totes les coses necessaries, respectem-los, és un bé per a tots.
Un altre punt seria el patriotisme, cosa que en general els catalans i els espanyols desconeixem.
Passar-se és dolent, però tenir sentit de Patria, treballar junts per aconseguir un bé per la nació, no tan sols per nosaltres, és quelcom positiu que hauríem de treballar una mica.
M'he emportat moltes altres coses d'aquest viatge, però el fet de ser respectuós amb les coses al·lienes n'és una de les importants.

6 comentaris:

  1. Una estupenda reflexión Mari Carmen. La mayoría de la gente cree que lo que hay fuera de sus casas no es también de ellos, y no lo cuidan ni lo respetan. Porque decir que no piensan en los que vendrán después a utilizarlo, a disfrutarlo a conocerlo... ya es pedir mucho!!
    Un cálido abrazo, volveré a leerte, me gusta la calidad de tu post.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Aseret, tienes razón nos cuesta respetar lo que compartimos con los demas, somos demasiado posesivos.
      Un abrazo

      Elimina
  2. Sempre he pensat que l'aspecte extern d'una ciutat o d'una casa particular reflecteix molt clarament com som les persones que hi vivim. Sempre es pot aprendre quelcom positiu dels altres.
    Una abraçada
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que podem aprendre Marta, el que fa falta és voluntad de fer-ho.
      Una abraçada

      Elimina
  3. Els sanitaris són una de les coses més brutes que hi han per aquí i per allà. Pocs llocs tenen la natedat corresponent.
    També és veritat, tot és un reflexe de com està la societat per dins. No hi ànima.

    Tens un regalet sorpresa en el nostre blog.


    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No son tant sols els sanitaris, he parlat d'aixó com un exmple de les coses que podem millorar.
      Una abraçada

      Elimina