PRIMAVERA

dimecres, 2 de setembre del 2009

Castell de focs


Recordeu el castell de focs?, és part important, de qualsevol Festa Major del nostre país, agrada a grans i petits, exclamen "oh, que bonic", és per a tots els miradors un simból d'admiració a les formes i als colors d'aquests petards, que han anat evolucionant amb el temps, passant de ser poc mes que una "traca" (és ha dir, molt soroll i una mica de color), a combinacions de fins a quatre colors en un sol petard que, semblen sortir un de dins de l'altre amb diferent forma i color.
Mirar el castell de focs, et fa gaudir d'una estona de sons i colors que omplen el cel, de majestuosos desmais, de boniques flors, cors dibuixats a l'aire, rodes que volten i semble que et vulguin atrapar,....Tot plegat et transporta per uns moments, a un lloc imaginaria ón ets feliç.

2 comentaris:

  1. Sí, és molt bonica la teva fotografia i el comentari que hi adjuntes.
    Del mediterràni on pertany la nostra cultura, el foc forma part de l'éxpresió genuina del nostre poble desde temps immeriorals, expresant-lo de diferentes formes: El foc de Sant Joan, el ball del diables, la moixiganga, el foc de Pascua...
    El foc és la iluminació i per tan també té un carácter molt més subtil.
    i molts d'altres

    ResponElimina
  2. A mi també amb transporta la imaginació M.Carme. Des de ben petiteta he vist els castells de focs com una mena de màgia, que penetra a dins i ens buida la ment per uns moments de totes les cabories que portem al damunt.
    Quant comencen a esclatar,totes les mirades i la atenció es centren en el mateix punt, i en aquesta actitut per uns moments s'uneixen les consciències de tots els que ho contemplem.
    El foc te un gran simbolisme esotèric i els éssers humans de forma inconscient,l'hem estat utilitzant des de que varem sortir del regne animal per desenvolupar la ment.
    En realitat tot el que existeix és energia que es manifesta de mol diverses maneres a través dels elements, però en síntesis,tota
    l'energia és Foc.
    Un petó

    ResponElimina