PRIMAVERA

dimecres, 12 de gener del 2011

Llocs sorprenents: EL SALTO DEL ANGEL






Vaig llegir un llibre de títol "Icaro", es l'historia d'un pilot d'aviació famós a la primera guerra mundial, i que va esser pilot personal de Laurence de Arabia, el seu nom Jimie Angel.
Aquest pilot va descubrir a Sudamerica un salt d'aigua altíssim que els indígenes anomenaban "Churúm Merú", també deien d'ell que era el Riu Pare de tots els Rius, perque naixía al cel .
Jo mentre llegia el llibre, pensaba, que era una historia basada en fet reals , peró novelada. Després de llegir-lo vaig descobrir que tot era cert, inclós el famós salt.
El seu nom es "EL SALTO DEL ANGEL" en honor al seu descobridor, esta situat el Parc Nacional de Canaima a Venezuela. Neix d'alt del cim d'un Tepuy (montanya alta que acaba amb una esplanada) anomenat Ayuntepui te una caiguda de 979 m.que el converteix en el salt mes alt del món, i els indígenes deien que naixia del cel, perque a causa de les humitats de la selva si crean moltes boires, o núvols baixos, que no deixen veure el seu naixament, donant així l'impresió que neix del cel. Es pot veura desde l'aire i per terra després de camina una hora per la selva.

2 comentaris:

  1. La imaginació vola quant ens endincem en un llibre que ens descriu paisatges meravellosos
    Diüen; que quant ens absorveix un llibre, ens posem en contacte amb l'ànima de qui l'ha escrit.
    La teva intuïció no et va fallar!
    Un petó molt fort
    Marta

    ResponElimina
  2. Gràcies.

    És fantástic deixar-se portar per les paraules escrites per una altre persona que condueixen a un racó d'aquestes magnituds.
    Segur que cada un hi descubriria quelcom a través de la seva intuició.


    Petonets.

    ResponElimina